Koning Boudewijn Stichting

Clavis Uitgeverij helpt kansarme kinderen met lezen tijdens de zomervakantie

22.06.2021
Zomerlezen Kids 2021

Dit jaar opnieuw wil Clavis Uitgeverij kinderen tijdens de zomervakantie aan het lezen houden via de actie ‘Zomerlezen Kids’. De initiatiefnemers zetten zich bovendien speciaal in voor kansarme kinderen en delen deze vakantie meer dan 4.000 gratis boeken uit via het Kinderarmoedefonds en Sint-Vincentius Limburg. Want lezen is voor iedereen.

Lezen tijdens de zomervakantie is niet alleen leuk, het is ook noodzakelijk. Kinderen die veel lezen hebben een grotere woordenschat en betere leesvaardigheden die het voor hen op school stukken makkelijker maakt. ‘Zomerlezen Kids’ biedt de beste boekentips voor kinderen tussen 6 en 12 jaar en handige leestips voor ouders. Maar ook inspirerende filmpjes, een leeskalender en een leesbingo. Last but not least, Clavis Uitgeverij bedacht een leuk beloningssysteem om kinderen met lezen te stimuleren: lees elke week een boek en krijg elke week een cadeautje.

Zoals vorig jaar wenst Clavis Uitgeverij ook kansarme kinderen tijdens de zomervakantie aan het lezen te houden door het uitdelen van gratis boeken.

Organisaties die kansarme gezinnen ondersteunen werden hiervoor door het Kinderarmoedefonds gecontacteerd en staan in voor de verspreiding van de boeken geschonken door Clavis Uitgeverij, zoals eveneens Sint-Vincentius Limburg. Meer dan 4.000 gratis boeken vinden op deze manier hun weg naar kinderen die in armoede opgroeien.

Meer info ⇢ https://www.zomerlezenkids.com/