Koning Boudewijn Stichting

Deelname aan The Long Race Home levert €6.000 op

16.10.2020
Deelname aan The Long Race Home levert 6.000 euro op voor het Kinderarmoedefonds

Van vrijdag 9 oktober tot zaterdag 10 oktober deden Pieter Lauwers, verbondsvoorzitter Scouts en Gidsen Vlaanderen en Wolf Cavens mee aan The Long Race Home, een lange afstandsfietsevenement met vertrek in Leuven en aankomst in Antwerpen maar met enkele checkpoints in de Ardennen. Het was niet alleen een spannende fietsbelevenis voor de twee sportievelingen maar ook een manier om zich in te zetten tegen kinderarmoede. Hun collega’s Evelyn en Karen fietsten mee voor het goede doel maar pech onderweg weerhield hen de eindmeet tijdig te halen.

Een half jaar geleden kocht Pieter een koersfiets. Zes maanden later reed hij, samen met zijn vriend Wolf, The Long Race Home uit: 411km en 4.124 hoogtemeters op 22u en 20 minuten, een mooie prestatie!

Naar aanleiding van de coronacrisis wilden de twee vrienden zich inzetten voor de negatieve impact ervan bij kansarme gezinnen en kozen ze ervoor het Kinderarmoedefonds te steunen. Familie, vrienden en kennissen werden gevraagd om een bedrag per km te storten. Er kwam veel positieve reacties op het initiatief: 6.000 euro werd op deze manier verzameld!

Knap gedaan, jongens! En dank aan iedereen die dit sportief project steunde!