Koning Boudewijn Stichting

Gezocht: laptops voor kansarme leerlingen

27.03.2020
Gezocht: laptops voor kansarme leerlingen

In deze coronatijden wordt onderwijs volledig op afstand georganiseerd en het is van thuis uit dat duizenden jongeren via computer lessen volgen, leerstof verwerken en opdrachten maken. Heel wat scholieren hebben echter geen toegang tot een computer en dreigen uit de boot te vallen.

Doneer als bedrijf gebruikte laptops

Om leerachterstand te vermijden moeten zoveel mogelijk kwetsbare jongeren uit -in eerste instantie- het secundair onderwijs een computer krijgen. Digitaal onderwijs volgen gaat immers moeilijk zonder een (eigen) computer.

Vzw DigitalForYouth.be gaat nu bij bedrijven op zoek naar gebruikte, maar nog geschikte laptops om te bezorgen aan leerlingen die er nood aan hebben. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts maakt 200.000 euro vrij om een aantal van deze toestellen volledig in orde te zetten.

Wat doe je als je bedrijf bruikbare laptops wilt geven?
  • Meld je aan via [email protected].
  • Ophalen kan vanaf 20 werkende laptops.
  • De laptops worden op een professionele en veilige manier klaargemaakt voor hergebruik (data verwijderen, eventuele herstellingen en upgrade, installatie Microsoft OS en reiniging).

Particulieren kunnen ook helpen

Iedereen kan helpen met een financiële bijdrage. De Koning Boudewijnstichting heeft een projectrekening geopend waarop bedrijven, organisaties, individuen, … giften kunnen storten die fiscaal aftrekbaar zijn om het bedrag dat Minister Weyts voorziet verder aan te spekken en zo meer laptops te kunnen refurbishen.

Hoe maak je een donatie ?
  • Giften kunnen gestort worden op rekening BE10 0000 0000 0404 van de Koning Boudewijnstichting met de vermelding « L83229 : Digital4Youth » of bij voorkeur met de gestructureerde code ***128/3229/00092***
  • Donaties vanaf 40 EUR zijn fiscaal aftrekbaar