Koning Boudewijn Stichting

Gratis Bokrijkabonnement voor Limburgse kansarme gezinnen

01.02.2021
© Copyright: Bokrijk/Luc Daelemans
Bokrijk najaarscampagne

Bokrijk wil met al haar facetten een park zijn dat vlot toegankelijk is voor iedereen. In samenwerking met een aantal mutualiteiten biedt het park daarom vanaf nu gratis Bokrijkabonnementen aan voor Limburgse kansarme gezinnen met kinderen. Op die manier hoopt Bokrijk ook voor families in armoede ontspanning en mooie ervaringen te kunnen bezorgen.

Dankzij een samenwerking met de Limburgse mutualiteiten CM, LMPlus, het Vlaams en Neutraal Ziekenfonds en Partena, zullen kansarme gezinnen een Bokrijkabonnement t.w.v. €95-per gezin aangeboden krijgen, waarbij ze van alle (partner)voordelen genieten net zoals de andere abonnementhouders.

Noël Slangen, voorzitter van het Kinderarmoedefonds, toont zich alvast verheugd over dit initiatief van Bokrijk: “Het abonnement dat de rechthebbenden zullen ontvangen, is identiek aan het abonnement dat Bokrijk aan gezinnen of bedrijven verkoopt. Mensen die met een armoedeproblematiek te maken hebben, worden dus niet op een andere manier benaderd. Met deze inclusieve aanpak geeft het provinciebestuur een sterk signaal, namelijk dat elk mens evenwaardig is als het om het recht op ontspanning gaat.

Met deze actie wilt Bokrijk ervoor zorgen dat iedereen de mogelijkheid heeft om een fijne daguitstap te maken en te genieten van alle troeven van het park. Wie in aanmerking komt, ontvangt binnenkort een persoonlijke brief met de nodige informatie in de brievenbus.

Meer info over Bokrijk

© Copyright foto: Bokrijk/Luc Daelemans