Koning Boudewijn Stichting

Kristel Verbeke neemt €8.000 voor Kinderarmoedefonds in ontvangst

15.10.2019
ristel Verbeke neemt €8.000 voor Kinderarmoedefonds in ontvangst

Kristel Verbeke (voormalige K3 zangers en programmamaker bij één) nam een cheque van €8.497,30 in ontvangst namens Het Kinderarmoedefonds. Dat geld werd ingezameld door De Kringwinkel Antwerpen tijdens een stockverkoop van het kinderkledingmerk Da-Da.

Het Kinderarmoedefonds, beheerd door de Koning Boudewijnstichting, steunt projecten die meer kansen bieden aan jonge gezinnen in armoede. Zo wil het Fonds kansarme kinderen al van bij de start van hun leven meer mogelijkheden tot een goede ontwikkeling bieden, ouders ondersteunen en de uitsluiting van deze gezinnen tegengaan.

Kathleen Kuppens, voormalig eigenaar van het kinderkledingmerk Da-Da en vandaag werkzaam als teamleider textiel in De Kringwinkel, besloot om heel haar stock te verkopen en alle opbrengst te schenken aan de ondersteuning van kinderen in nood via Het Kinderarmoedefonds.

“Ik ben heel blij dat de kleding van Da-Da na al die tijd terug kan bijdragen aan het welzijn van kinderen. De kleding was voor kinderen en nu gaan ook de inkomsten terug naar de kinderen, het verhaal klopt”, vertelt Kathleen van De Kringwinkel.

Kristel Verbeke, lid van het Bestuurscomite van Het Kinderarmoedefonds, is in de wolken over dit initatief.

“Een sterke vrouw én bedrijfsleider  die beslist om zich 100% mee in te zetten tegen kinderarmoede, daar kan ik alleen maar heel dankbaar voor zijn. Geen enkel kind zou moeten opgroeien in armoede, het zijn initiatieven zoals in De Kringwinkel die mee het verschil maken!”

Over De Kringwinkel Antwerpen

De Kringwinkel, dat zijn 10 tweedehandswinkels en 1 webshop in de sociale economie in Antwerpen. Kringwinkels staan voor  Sociale tewerkstelling: onze producten hebben een verhaal, onze mensen ook. De Kringwinkel biedt een job, een opleiding en een toekomstperspectief aan meer dan 400 mensen die, om uiteenlopende redenen, weinig of geen kansen krijgen op de gewone arbeidsmarkt. Aandacht voor het milieu: De Kringwinkel haalt herbruikbare goederen op en verkoopt ze weer. Hierdoor komen ze niet op de afvalberg terecht.