Koning Boudewijn Stichting

Make Belgium Great Again : speelgoedcheques verdeeld door organisaties zoals De Sloep

15.02.2021
Make Belgium Great Again : speelgoedcheques verdeeld door organisaties zoals De Sloep
©Wouter Rawoens

De inzamelactie Make 2020 Great Again bracht eind 2020 maar liefst €2.389.940 op voor kinderen die in armoede leven. Dit bedrag werd door het Kinderarmoedefonds in de vorm van cadeaucheques over verschillende armoedeorganisaties verspreid. Eén van die organisaties is vzw De Sloep in Gent.

In december deden duizenden mensen via de Make Belgium Great Again actie een gift om kinderen in kwetsbare gezinnen een cadeau te kunnen geven. De actie bracht een totaal van €2.389.940 aan giften op. Met dit bedrag kocht het Kinderarmoedefonds cadeaucheques waarmee speelgoed, boeken, sportgerief of recreatieve uitstappen kunnen worden betaald. Het Kinderarmoedefonds zorgde ervoor dat de speelgoedcheques bij meer dan 240 lokale organisaties terechtkwamen die op hun beurt voor de verdeling bij gezinnen die in armoede leven zorgden.

De Sloep in Gent, een open huis voor ouders met jonge kinderen uit de wijken Muide-Meulestede, Sluizeken-Tolhuis-Ham, Dampoort en Sint-Amandsberg, is één van die organisaties. De organisatie verdeelde maar liefst 115 speelgoedcheques bij ongeveer 60 gezinnen. De vzw maakte bovendien van de verdeling van de cheques gebruik om het gesprek met de gezinnen opnieuw aan te knopen.

Martine De Regge, coördinator vzw De Sloep : “Door corona is het moeilijk om met sommige gezinnen contact te houden. De speelgoedcheques geven ons een goede aanleiding om het gesprek weer aan te knopen.”

Met de cheques kunnen families zelf kiezen waaraan ze de cheque besteden: leuke cadeaus maar ook dingen die de ontwikkeling van kinderen stimuleren.

Meer over vzw De Sloep

©Copyright foto: Wouter Rawoens