Koning Boudewijn Stichting

Meerkansenbrood van Aldi steunt kansarme kinderen

24.08.2020
Meerkansenbrood van ALDI steunt kansarme kinderen

Tussen 25 augustus en 3 oktober 2020 verkoopt ALDI een meerkansenbrood dat speciaal ontwikkeld werd voor een nationale actie ter ondersteuning van kansarme kinderen. Per verkocht brood schenkt ALDI namelijk €0,50 aan het Kinderarmoedefonds. Op die manier wilt ALDI een bijdrage leveren in de strijd tegen kinderarmoede en projecten ondersteunen die de uitsluiting van kansarme kinderen en hun gezinnen tegengaan.

Zes weken lang kunnen de klanten van ALDI een vers meerkansenbrood aankopen voor €1,99, speciaal ontwikkeld voor deze solidariteitsactie. Met een hoog graangehalte is dit vers lichtbruin meergranen tijgerbrood een voedzaam en vezelrijk brood, zeker geschikt voor de brooddoos van ieder kind.

”De lege brooddoos is een signaal, want kinderarmoede betekent ook en vooral geïsoleerd leven in kleine huizen en in stressvolle omgevingen, met voor kinderen weinig mogelijkheden om zichzelf te ontplooien en te ontwikkelen. Een kind in armoede start met een achterstand aan het leven,” zegt Noël Slangen, voorzitter van het Kinderarmoedefonds beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Alle hulp voor kinderen in een kwetsbaar gezin is broodnodig! “ voegt Kristel Verbeke, ambassadeur van het Kinderarmoedefonds eraan toe.

Het meerkansenbrood is nationaal verkrijgbaar in de 450 ALDI-winkels. Zoek een ALDI-supermarkt in jouw buurt.