Koning Boudewijn Stichting

Noël Slangen nieuwe voorzitter Kinderarmoedefonds

09.12.2019
Noël Slangen

Voor de Warmste Week organiseert Radio 1 een grote sms-fundraisingactie ten voordele van het Kinderarmoedefonds die vanaf vandaag 9 december tot en met dinsdag 24 december loopt. Het Kinderarmoedefonds, beheerd door de Koning Boudewijnstichting, vecht tegen kinderarmoede in Vlaanderen en Brussel. In de omkaderende radioprogramma’s was Noël Slangen voor het eerst te gast in zijn functie van voorzitter van het Kinderarmoedefonds.

Warmste Week: Radio 1 zet zich in tegen kinderarmoede

Vanochtend werd de jaarlijkse SMS-actie van Radio 1 voor de Warmste Week gelanceerd. De opbrengst van deze fundraising gaat integraal naar het Kinderarmoedefonds. Doneren kan door een SMS-je te sturen naar 4342.

Redactioneel biedt Radio 1 ook een ruim aanbod aan boeiende programma’s en interviews rond het thema kinderarmoede en de manieren om uitsluiting van kansarme kinderen te bestrijden.

Het Kinderarmoedefonds waardeert de belangrijke inzet van Radio 1 en is alvast uiterst dankbaar voor alle luisteraars die een SMS zullen versturen.

Nieuwe voorzitter

Ondernemer en columnist Noël Slangen neemt de fakkel over van Peter Adriaenssens als nieuwe voorzitter van het Kinderarmoedefonds. Al sinds de start lid van het bestuurscomité, heeft Noël Slangen beslist om zijn competenties, ruime ervaring en groot netwerk nog meer ten dienste te stellen van het Kinderarmoedefonds.

Naar aanleiding van de lancering van de grote SMS-actie van Radio 1 was hij vanochtend te gast in de uitzending ‘De Wereld van Sofie’ voor wat zijn eerste radio-interview was als nieuwe voorzitter:

“Kinderarmoede zou een uitdaging moeten zijn die ieder jaar in belang inboet. Maar we zien helaas dat de kinderarmoede in ons welvarend land blijft toenemen.”

Zijn voorganger Peter Adriaenssens neemt geen afscheid van het Kinderarmoedefonds en blijft aan boord als bestuurslid. Het Kinderarmoedefonds is dankbaar voor de toewijding die hij jarenlang heeft laten zien als voorzitter en voor zijn voortgaande inzet als bestuurslid.

Zowel de voorzitter als de leden van het Kinderarmoedefonds doen dit belangeloos en ontvangen geen enkele vorm van vergoeding.

Wenst u graag meer over Noel Slangen te weten, raadpleeg dan hier zijn curriculum vitae.

Bekijk hier de samenstelling van het bestuurscomité van het Kinderarmoedefonds.