Koning Boudewijn Stichting

Torfs & DreamLand schenken elk €50.000 speelgoed aan het Kinderarmoedefonds

02.06.2020
Torfs & DreamLand schenken elk €50.000 aan speelgoed het Kinderarmoedefonds

Begin april lanceerde Torfs samen met DreamLand, de speelgoedspecialist van Colruyt Group, de #SamenSterk-campagne. Deze actie van Torfs en DreamLand leverde een mooi bedrag op van 100.000 euro.

In deze coronatijden wilden beide bedrijven ervoor zorgen dat iedereen sterk in zijn schoenen staat. Dat gold ook voor kinderen uit gezinnen die het moeilijk hebben en over weinig speelgoed beschikken terwijl ze thuis moesten blijven.

Dieter Struye, Algemeen Directeur Non-Food bij Colruyt Group: “Bij DreamLand staat familieplezier centraal, we wilden er dan ook alles aan doen om gezinnen in armoede te ondersteunen met speelgoed in deze moeilijke tijden. Daarom slaagden we de handen in elkaar met onze collega’s van Torfs”.”

Bij elke aankoop op torfs.be kreeg de klant 10% korting én schonk het bedrijf 5% aan het Kinderarmoedefonds. DreamLand zette meteen zijn schouders onder deze actie en verdubbelde het ingezameld bedrag.

Wij zijn echt een familiebedrijf,” zegt Wouter Torfs“Al 72 jaar vinden wij het belangrijk om voor elkaar te zorgen. En dan hebben we het niet alleen over je eigen familie, maar over iedereen die een hart onder de riem kan gebruiken. Wij willen ervoor zorgen dat iedereen sterk in zijn schoenen staat. Ook, nee zeker, in deze tijden.”

In totaal werd een mooi bedrag van €100.000 verzameld dat in speelgoed en creatief materiaal aan het Kinderarmoedefonds geschonken werd.

“Op die manier hopen we heel wat kansarme gezinnen – en vooral de kinderen – blij te maken in deze tijden en zo ook voor wat gezelligheid en samenhang te kunnen zorgen.”, zo zegt Dieter Struye.

11 organisaties grijpen deze steun aan om contact terug te herstellen over heel Vlaanderen.

Het budget dat door de actie Torfs en DreamLand ter beschikking gesteld wordt van het Kinderarmoedefonds zal gebruikt worden om speelgoed en knutselpakketten te kopen en dit – via hun organisatie – aan de betrokken kinderen/gezinnen te bezorgen.

Noël Slangen, voorzitter van het Kinderarmoedefonds, legt uit : “Zodoende kunnen de kinderen zich bezig houden maar de actie helpt ook om de sociale contacten te herstellen en de juiste informatie bij de gezinnen te brengen. Hiermee wil het Kinderarmoedefonds ook mee steun geven aan het terug inzetten op de begeleiding die deze gezinnen in precorona tijd kregen.