Koning Boudewijn Stichting

Verkoop van de sculpturen van Marie Michielssen brengt bijna €30.000 op!

06.10.2020
verkoop sculpturen Marie Michielssen brengt bijna 30.000€ op

Marie Michielssen, bekend als huisontwerper van Serax, is ook actief als kunstenares. Onder de naam 'Windows of Hope' creëerde ze een serie sculpturen in papier-maché en gips die momenteel te zien zijn in de acht Natan-winkels, in België, Nederland en Frankrijk. Tijdens de vernissage op 1 oktober 2020 stonden de kunstwerken te koop. De volledige opbrengst ging naar het Kinderarmoedefonds en bracht bijna 30.000 euro op!

De samenwerking met Natan kwam er op het initiatief van Edouard Vermeulen die de papier-machéwerken van Marie ontdekte tijdens een rondleiding bij Serax. Van grote paravents tot intimistische wandsculpturen, Marie Michielssen ontwikkelde een hele reeks aan objecten in eenzelfde frisse crèmewitte kleur. Een aantal achterliggende thema’s en motieven keren meerdere keren terug als symbool voor hoop en solidariteit in deze verwarrende tijden van coronacrisis.

Voordat de sculpturen op 5 oktober naar de verschillende Natan-winkels verhuisden, waren ze nog één keer te zien in de showroom van Serax tijdens de vernissage waar ze ook te koop stonden. De verkoop was een groot succes: de opbrengst van de verkoop behaalde bijna 30.000 euro en werd door de kunstenares integraal aan het Kinderarmoedefonds geschonken.

Marie Michielssen: “België staat op de trieste 24ste plaats op de wereldranglijst van kinderarmoede. Schandalig voor een welvarend land als het onze. Daar mogen we ons niet zomaar bij neerleggen.”

Marie Michielssen & Edouard Vermeulen

© Copyright foto’s : Ellen van den Bouwhuysen

 

Meer info over Windows of Hope