Koning Boudewijn Stichting

VTM lanceert grote inzamelactie Make 2020 Great Again

09.12.2020
©DPG Media

Op 9 december 2020 werd het startschot van de actie Make 2020 Great Again gegeven. Met dit project wil VTM zoveel mogelijk kinderen die in armoede leven dit jaar met een kerstcadeau verrassen. Op www.makebelgiumgreatagain.be kan heel eenvoudig een kerstgeschenk gekocht worden. Het Kinderarmoedefonds zorgt ervoor dat alle cadeaus goed terecht komen zodat elk kind krijgt wat zij of hij ècht wil.

Voor heel wat kinderen is het niet vanzelfsprekend dat er een cadeau onder de kerstboom ligt. Naast de materiële gevolgen heeft armoede ook een enorme impact op de ontwikkeling van een kind. Kinderen die in armoede leven zijn vaker sociaal geïsoleerd, ervaren mentale problemen en constante stress, allemaal potentiële belemmeringen voor de ontwikkeling van hun brein. De oplossing voor het probleem is structureel, maar acties zoals die van Make Belgium Great Again geven kansarme kinderen het signaal dat ze er ook bij horen.

Hoe gaat de actie in zijn werk?

Op de website Make Belgium Great Again zijn 5 soorten cadeaus beschikbaar waarvan bewezen is dat ze kinderen én blij maken én stimuleren in hun ontwikkeling. Het gaat om babyspeelgoed, sportgerief, uitstapjes, boeken en speelgoed.

Cadeaus ter waarde van € 10, € 25 of € 40 kunnen er heel eenvoudig online aangekocht worden. Belangrijk: vanaf € 40 is elk gift fiscaal aftrekbaar! En in 2020 hebt u recht op een belastingsverminderig van 60% in plaats van 45%. Dit betekent dat een cadeau van € 40 u feitelijk maar € 26 kost!

Wat doet het Kinderarmoedefonds?

Voor deze actie werkt VTM nauw samen met het Kinderarmoedefonds. De aangekochte cadeaus worden via het Kinderarmoedefonds geleverd aan verschillende organisaties die dicht bij kinderen in armoede (0 – 18 jaar) en hun gezin staan. Deze betrouwbare organisaties zorgen er op hun beurt voor dat alle cadeaus goed terecht komen. Elk kind mag daarbij vrij kiezen voor een cadeau zodat iedereen krijgt wat hij of zij écht wil.

Koop dit jaar een kerstcadeau vanaf € 10 voor een kind die in armoede leeft op Make Belgium Great Again.

Storten kan eveneens door overschrijving op het rekeningnummer BE39 7333 0000 0519 met gestructureerde mededelng 013/1480/04133