Koning Boudewijn Stichting

Clavis Uitgeverij bezorgt 15.000 boeken aan kansarme kinderen in het kader van haar actie Zomerlezen Kids

26.06.2020
Zomerlezen-actie van Clavis Uitgeverij

Kwetsbare gezinnen werden extra getroffen door de Covid-19-crisis. Door deze situatie hebben veel kinderen een achterstand in bijvoorbeeld leesvaardigheid opgelopen. Lezen tijdens de zomervakantie kan deze kloof in het technisch-leesniveau echter tegenvechten. Daarom heeft Clavis Uitgeverij 15.000 kinderboeken voor de leeftijd van 7 tot 10 jaar geschonken die door het Kinderarmoedefonds verdeeld zullen worden.

De grote vakantie voor de deur en daardoor kan de achterstand van kansarme kinderen nog aangroeien. Uit wetenschappelijke studies is aangetoond, dat niet lezen gedurende de periode van 9 weken kan leiden tot een vermindering van de leesvaardigheid van wel 30%.

Het Kinderarmoedefonds werd daarom gecontacteerd door de Clavis Uitgeverij. Zij willen kinderen van 7 tot 10 jaar uit gezinnen in armoede ondersteunen via een grote ‘Zomerlezen’-actie. Dit project heeft als doel om alle kinderen gedurende de vakantieperiode te laten lezen, met specifieke focus op gezinnen die geen boeken kunnen kopen.

De Clavis Uitgeverij zal elk kind twee gratis boeken en een leespaspoortje bezorgen. In dit leespaspoortje kunnen de kinderen stempels verzamelen, zoals in een reispaspoort, van boekhandels, de bibs, de juf, de ouders, een tekening van een grotere broer of zus, voor elk boek dat ze tijdens de vakantie lezen.

De Clavis Uitgeverij gaat ook heel sterk samenwerken met de bibliotheken waar kinderen gratis terecht kunnen voor meer leesvoer. Duizend kinderen met een goed gevuld paspoortje ontvangen ook nog een geschenk aan het eind van de vakantie: een leuk t-shirt van JBC!

Meer weten over zomerlezen: https://www.zomerlezenkids.com/